Perhe Kanerva

“Koti on paikka, jossa perhe asuu ja lepää. Kotiin pitää olla hyvä tulla ja siellä olla.”

Taloprojekti pitkästä tavarasta

Muuttovalmis omakotitalo valmistui seitsemässä kuukaudessa. Vuoden päästä TD-Talot rakensi pihaan vielä autotallin ja varaston.
Perhe: 2 aikuista, 2 tarhaikäistä lasta.

Paluumuuttajat Tampereelta

Perheen kertomaa: ”Kaikki alkoi siitä, kun laitettiin kokeilumielessä pieneksi käynyt rivitalokolmio Tampereelta myyntiin. Perheen äiti oli palailemassa hoitovapaalta töihin ja laskeskeltiin, että uusi talo saattaa olla meille parempi kuin vanha remontoitu.”

Kanervat selailivat läpi useita talokuvastoja. Vähitellen omat toiveet talopohjasta alkoivat muodostua ja selkeytyä. Kuitenkaan aivan valmista pohjaa ei löytynyt, vaikka perhe katsoi satakunta valmistalopohjaa, joten perhe kiinnostui talon rakentamisesta ns. pitkästä tavarasta. Arkkitehti piirsi talopohjan ja huomioi mm. ikkunoiden suunnat. Seuraavana vuorossa olikin talorakentajien vertailu ja kilpailuttaminen. Tarjouksia pyydettiin usealta talotoimittajalta.

“Haluttiin alusta saakka, että joku hoitaa koko talonrakennuspaketin”

Taloprojektin monimuotoisuus voi yllättää ensikertalaisen. Kanervat halusivat, että valittu rakentaja hoitaa koko projektin: rakennustyömaan toiminnan koordinoinnin, raksalle saapuvan tavaran vastaanoton ja projektin vaiheiden hallinnan alusta loppuun. Kanervat eivät halunneet pilkkoa taloprojektia erikseen kilpailutettaviin ja hoidettaviin osiin.

”Kaksi- ja kolmivuotiaan lapsen ja oman työn ohessa halusimme käyttää vapaa-aikaa perheen kanssa ja antaa ammattilaisten tehdä valmista. Hartiapankki- ja talkoorakentamisesta ei meidän realiteeteilla olisi tullut valmista varmaan vieläkään. Nyt meidän vastuullemme jäi lähinnä roskalavan hankinta työmaalle”, toteavat Kanervat.

TD-Talot: Talo Kanerva

Luotettava, muidenkin suosittelema talonrakentaja

Kanervat kuulivat TD-Taloista tuttavaltaan. Ensin he tarkistivat työn laadun ja jäljen käymässä talonäytöksessä talossa, jonka TD-Talot oli rakentanut. Kun työn jälki miellytti., istuttiin yhdessä alas TD-talon timpureiden kanssa ja alettiin käymään läpi toiveita. TD-talot konsultoi myös lattia- ja lämmitysjärjestelmän valintoja. Asiakkaan pyynnöstä TD-Talot hankki asiantuntijan piirtämään perheelle rakenne- ja lupakuvat. Samoin LVI- ja sähkösuunnitelmiin sekä lopussa sisustussuunnitteluun löytyi kokenutta apua TD-Talon kontakteista.

Perustukset tehtiin elokuussa. Siitä eteenpäin rakennustyömaalla edistyttiin ripeästi ja Kanervat kävivät usein raksalla katsomassa, missä mennään. Kanervien valitseman mestari valvoi rakentamista. Projekti eteni ripeästi ja suunnitelmien mukaan. Helmikuussa todettiin, että maaliskuussa saa muuttaa uuteen kotiin!

Uuteen kotiin vuodessa

Kun ammattilainen hoitaa taloprojektin aikataulutuksen ja hallinnoinnin, päästään etenemään oikeassa etenemisjärjestyksessä, ilman turhaa luppoaikaa ja odottelua. TD-Talojen toteuttamaan kokonaisprojektiin kuuluivat myös mm. muuttosiivous ja valmiiksi rakennetut terassit. Kanervien perhe pääsi täysin muuttovalmiiseen, heidän tarpeisiinsa tehtyyn kotiin alle vuosi tontin ostamisesta. TD-Talojen toteuttama muuttovalmis koti pitää sisällään valmiin terassin lisäksi myös esim. vaatenaulakon koukut ruuvattuna paikoilleen, listat ovat paikoillaan ja samoin WC-telineet. Huomioitavaa on, että tässä projektissa rakennuslupa saatiin nopeasti, sen suhteen kunnissa on eroja.

TD-Talot: Talo Kanerva

Kun luottamus on kunnossa, kelpaa suositella!

TD-Talot oli tavoitettavissa, kun asiaa tuli ja sovituista asioista pidettiin kiinni, eikä yllättäviä lisätöitä tullut. Talonrakentamisen etenemisestä kertoi myös selkeästi jäsennelty, vaiheittain etenevä laskutus, joka seurasi toteutuneita vaiheita. Kanervien asiakaspalaute projektin lopussa: ”Työn jälki on siistiä, TD:n timpureilla oli myös rohkeutta sanoa suoraan, jos joku asia ei heidän mielestään ole järkevää käytännössä.”

Ne muutokset, jotka rakennusvaiheessa tehtiin, olivat pääosin pieniä, kuten saunan riittävän tukeva alin laude, jotta pikkuväki ei keikahda kulkiessaan.

Seuraavaksi Kanervien omin sanoin kerrottuna myös ne asiat, joissa tuli muutoksia taloprojektissa: ”Isoin poikkeus oli kai se, että talo valmistui aiemmin kuin luulimme. Lisäksi alkujaan oltiin valittu laminaattilattia keittiöön, mutta lopulta päädyimme ottamaan laatoituksen yhtenäisenä eteisestä keittiöön, mikä toimiikin nyt käytännössä erinomaisesti. Laminaattien ja hanojen muuttamisen kustannukset ja korvaavat hinnat selvitettiin TD-Talojen toimesta heti, kokonaiskuva budjetista oli selvillä koko ajan. Keittiökaappien korkeutta säädettiin vähän jälkikäteen, kun TD-Talot hoksasi, ettei itse tilaamamme jääkaappi ja pakastin mahdukaan kotelointiinsa. Yhdet design-kaakelit ladottiin väärin päin seinään, se taisi olla ainoa välitöntä korjausta vaatinut moka, mutta sekin naurattaa nyt jälkeenpäin.”

Kanervien vinkit omakotitalon rakennuttajalle

  • Listaa paperille, mitä oikeasti haluat kodiltasi.
  • Huomioi ne pienetkin jutut.
  • Selvitä, mitä tarkoittaa kullakin toimittajalla muuttovalmis ja asumisvalmis
  • Kompromisseja pitänee tehdä ja ne huomioida budjetissa.
  • Selaamalla talokuvastoja pääset piirustuksissa alulle.
  • Lue raksablogeja niin realiteetit rakentamisesta selviävät ja mieti, voisiko sittenkin itse päästä helpommalla.
  • Valitse kriteerisi rakentajalle. Meillä ne olivat: työn jälki ja luotettavuus

TD-Talot ovat valinta heille, jotka arvostavat vaivattomuutta, siistiä työjälkeä ja haluavat tukea paikallista, suomalaista yrittäjää. Jos arvostat muuttovalmista kotia, jonka yksityiskohdat on todellakin viimeistelty loppuun asti, TD-Talojen rakennuspaketti on ykkövalinta. Kun kokeneet alansa ammattilaiset rakentavat, voit itse käyttää vapaa-aikasi perheen kanssa.