Kiinteistönvälittäjä valitsee omakotitalonsa timpureiksi TD-Talot

“Koti on meille tärkein paikka. Koti on meille rauhoittumisen ja yhdessä viettämisen paikka.”

Lamun perheen talon Vuorekseen rakensi TD-Talot

Mikko Lamu on yrittäjä Kiinteistönvälitys Glikissä, joka tarjoaa kiinteistönvälitystä Tampereen ja Pirkanmaan alueella. Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat myös arviolausunnot, kauppakirjat, uudiskohteiden hinnoittelut ja RS-asiat. Mikko kertoo oman talonsa rakentamisen alkuvaiheista: ”Olen Kannuksesta kotoisin ja Kannustalo on ollut aina lähellä sydäntä. Hetken mielijohteesta päätimme osallistua Tampereen tonttiarvontaan ja tontin saatua suunnittelu alkoi.”

Lamun perhe (2 aikuista ja 3 lasta) valitsi Kannustalon runkopaketin ja TD-Talot tuli tekemään urakkana sisätyöt ja ulkoa viimeistelyt. Lisäksi TD-Talot teki autotallin alusta loppuun poislukien perustukset ja lattiavalun. Työt tehtiin välillä helmi-kesäkuu, josta tehokasta aikaa noin 4 kuukautta. TD-Taloista riippumattomista syistä tuli joitakin taukoja.

Taloprojektin aikana kiinteistönvälittäjänä toimiva Mikko sai monesti mieleensä uusia ideoita ja muutoksia, jotka TD-Talot otti huomioon. Tärkeää oli projektityön tarkkuus ja nopeus, sillä yleensä nopeasti tehden tulee huonoa jälkeä, mutta TD-Talojen työmenetelmiä on hiottu ja tehostettu jo muutama vuosikymmen. Parityöskentelyn avulla TD-Talot pystyy etenemään todella tehokkaasti ja hyvin viimeistellysti. Työn aikataulu on kiinnitetty olemaan klo 7.30-15.30 ja selkeät rutiinit, oikein ajoitetut projektivaiheet ja kokemuksen tuoma varmuus auttaa myös timpuria itseään antamaan koko ajan parastaan.

Miksi valita TD-Talot oman kodin rakentajiksi?

Mikko Lamu listaa: ”Oman kokemuksen perusteella TD-Talojen parhaat puolet ovat: pitkä kokemus rakentamisesta, tehokas tapa toimia, pitkäaikaiset yhteistyökumppanit, hinta ja paikallisuus. He oikeasti rakentavat itse ja talo on käsityötä alusta loppuun asti. Meidän perheen talonrakennusprojektissa vahva kriteeri valita TD-Talot oli heistä saamani suosittelu. Olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä. TD-Talot tekivät tehokkaasti aina tietyn kokonaisuuden valmiiksi, eikä jäänyt mitään puolitiehen. Lopputulos on korkeatasoinen. He ovat erittäin monipuolisia; timpuri sana on liian vaatimaton heille. Ovat ehdottomasti rakentamisen monipuolisia osaajia. Tekevät itse talon perustuksesta, runkoon, sisätöihin ja katon asennukseen. Heillä oli myös osaavat yhteistyökumppanit, jotka tekivät laatoituksen ja seinien tasoitukset ja maalaukset.”

Lamujen vinkit
omakotitalon rakennuttajalle

  • Ottakaa vinkkejä monelta suunnalta
  • Miettikää yhteistyökumppanin valintaa harkiten. Haastatelkaa ja kysykää osaavatko ratkaista teidän tarpeet.
  • Kysykää suosituksia ja käykää katsomassa vielä tekijöiden lopputulos paikanpäällä.
  • Sovi asiat kirjallisesti ja ellei aikataulut pidä mikä on sanktio.
  • Maksa pääsääntöisesti työ jälkikäteen riippuen kokonaisuudesta.
  • Ota paljon kuvia projektin ajalta itselle muistoksi mutta myös mahdollisten reklamaatioiden varalta.
  • Sovi myös, että yhteydenpito jatkuu ja apua saa muuttamisenkin jälkeen.